marți, 29 noiembrie 2011

Novák a fost premiat la Viena

Căpitanul echipei Tusnad Cycling Team, Novák Károly Eduárd a fost premiat vinerea trecută în palatul Hofburg din Viena. Capitala Austriei a găzduit gala intitulată „Life goes on” în cadrul căreia au fost premiați personalități unice care în ciuda unui destin nefericit duc o viață de succes cu multe momente memorabile. Sportivul nostru, dublu campion mondial și vicecampion olimpic la Para-cycling, a primit premiul la categoria sport.
„Premiatul meu s-a născut la Miercurea-Ciuc. Celor cărora acest nume nu le spune nimic, am să le explic mai pe larg...” Așa a început (în limba germană) discursul de laudă adresat lui Novak. În urma unui rezumat colorat al vieții eroului nostru, a urmat un montaj video care i-a lăsat cu gura căscată pe invitații evenimentului. Destinul, cariera și spiritul de luptător al lui Eduard a umplut cu lacrimi ochii multor oameni din sala festivă a minunatului palat. Premiatul a fost chemat pe scenă iar în conturul aplauzelor li s-a înmânat trofeul auriu de circa opt kilograme. Strălucind de bucurie și vizibil emoționat, Ede a ținut un discurs în engleză. Cu toate că îi cunosc destinul, părinții și prietenii acestuia au lacrimat neputund să se abțină în contextul acestor momente aproape de nedescris.
Destinul și succesele lui Novak le-au dat de gândit oaspeților evenimentului, ceea ce a fost și scopul galei. Inițiativa organizatoarei principale, Dörfler Antal Emese (originară din Târgu Mureș) este să aducă în lumina reflectoarelor pe acei eroi care în ciuda condițiilor lor de viață reușesc să se impună și că exemplul lor este demn de urmat de către toată lumea. În cadrul galei au fost premiate persoanalități din diferite domenii, fiecare arătând că voința și optimismul este motorul unei vieți cu multe împliniri.
Gala a fost una de excepție, organizată cu multă atenție. În afara premierelor s-a servit o cină extravagantă condimentată cu spectacole artistice. Cei prezenți s-au simțit minunat, cei de la masa noastră au fost încă o dată mândri și s-au bucurat pentru succesul lui Novak, care a afirmat fericit: „Acest premiu înseamnă foarte mult pentru mine. După un concurs mi se dă o medalie pentru performanța recentă, acest premiu însă se referă la toată viața mea.”

Előd Pál Pál
Viena

Niciun comentariu: