joi, 15 martie 2012

Megkezdődött a nyári félév!

Egy tartalmas, tevékenységekkel teletűzdelt februári vakáció után újra Bécsben találom magam. Visszajöttem a mesterképzésem második félévére, a márciustól június végéig terjedő nyári szemeszterre. A félév elején mindig keserű-édes érzések fognak el, hiszen bármennyire is érteti meg az ember magával élete egyes fázisainak értelmét, az otthon, édes otthon mindig hiányzik. Így vagyok ezzel én is, visszajövésem napján, csomagolás közben megkérdeztem édesanyámat: "Szerinted mikor jön el az a nap, amikor könnyű lesz elhagyni az otthonom és érzelmek nélkül tudom megtenni azt, hogy kilépek a házunk ajtaján?" Anyukám megnyugtatott, hogy nem hiszi, hogy az a nap eljön valaha, de nem is baj, ez a természetes. Így vagyok vele én is, akkor gondolkodhatnék el azon, hogy hol hibáztam, ha nem éreznék gyötrő honvágyat, ha az otthonomra gondolok. Mindegy, az sem gond, ha most hanyagoljuk a témát, hiszen valamit valamiért, úgy-e?

Azért nehéz felfogni a fent ecsetelt érzéseket, mert szeretem mindazt, ami az egyetemhez köt. Bécs egy csodálatos város, a szakma, amit tanulok, legnagyobb szenvedélyem, az a tevékenység, amit teljes odaadással művelek bárhol és bármikor. A tolmácsolás egy valóságos csoda, amikor egy személynek anyanyelvére ülteted a számára idegen szöveget, az óriási elégtételt tud jelenteni. Nekem mindenképp! Amikor naponta élvezem a többnyelvűség előnyeit, nem érzek határokat. Úgy vélem, erre vagyok én jó, erre van tehetségem. És még nem említettem a sportot! Aki ismer, tudja: A sport és a kommunikáció számomra a nyerő páros! Ezt nem tudnám tagadni! Bármi is történjen, ha meg akartok ajándékozni vagy a kedvembe akartok járni, akkor vigyetek el egy világversenyre és én addig csiripelek nektek, ameddig csak akarjátok! Várom a nyarat, lesz jó pár kommentátori és műsorvezetői munkám. Már számolom vissza a napokat!:)

Visszatérve Bécsre, hát igen... Elkezdődött a nyári félév. Tolmácsolási gyakorlatok, szaknyelv, jogi szakfordítás, elmélet órák, intenzív angol kurzus stb. Van sok programom, de az úgy jó. Kell az elfoglaltság, ha unatkozom, hülyeségeken jár az eszem, úgyhogy jó, ha van amivel bíbelődni:) Ezen kívül persze edzés, közben munka, viszont valamit elfelejtettem: szórakozás. Abból is kiveszem a részem, félreértés ne essék! :)

Szóval így állok... Egyetem, Bécs, munka, edzés, szórakozás. Üdv.

Niciun comentariu: