luni, 20 septembrie 2010

Erdély Arca 2010 - Bereczki Evelyn


Nagyváradon marad a korona

Királynõt választottunk, immár harmadszor. Péntek este nyolc órakor a Vigadó Mûvelodési Ház színpadát az Erdély Arca szépségverseny döntõs lányai vették birtokba. Erdély legszebb hölgyei mosollyal az arcukon, rendkívül magabiztosan, kicsattanó energiával pásztáztak végig a kifutón, a háromórás show végén pedig megkoronáztuk Erdély soron következõ szépségét, aki innentõl méltón viselheti szépségének és erdélyiségének koronáját.

Az Erdély Arca szépségverseny gálaestje, csakúgy mint minden évben, a verseny hivatalos himnuszával indult, a kézdivásárhelyi kimagasló tehetség, Deszke Ottília elõadásában. A következõ másodpercekben már ott is voltak a színpadon azok a királynõ-jelöltek, akik több mint 700 lányból, hat fordulón keresztül jutottak el végsõ célukhoz: hogy Erdély kiválasztottjaként távozzanak. A tíz napos táborozás alatt a döntõs szépségek mindegyike határozottan vallotta, hogy a koronáért jött, és ezért képes mindent megtenni. Félkészültségüket több ízben is bizonyítaniuk kellett, eloször utcai-, majd fürdõ- és estélyi ruhában álltak a nagyérdemû elé, sõt még arról is tanúbizonyságot tettek, hogy szépségükkel intelligenciájuk is vetekszik. Az átöltözések közti szünetekben sem unatkozhatott a teltházas közönség, hiszen Deszke Ottília dalai, a kézdivásárhelyi kangoo-csapat, de annál dinamikusabb bemutatója és Zsók Levente poénjai töltötték ki az idõt. Az összesítések, valamint a tizenkét tagú zsûri végsõ döntése után, Pál Pál Elõd, az Erdély Arca idei mûsorvezetõje pompás estélyi ruháikban szólította ismételten színpadra a tizenkét legszemrevalóbb erdélyi kisasszonyt.

A díjazás

Az est fénypontja a gabApró Szépségverseny partnereinek díjazásával kezdõdött: elsõként, Sükösd Ede, az Ilu üzletlánc tulajdonosa nyújtott át minden lánynak egy ajándékcsomagot; a szépségverseny ügyeletes fotósai, László Attila (www.dogyfotok.hu), Fekete Márton (www.fotozas.ro), valamint Máté Tamás, a magyar Cosmodels Modellügynökség fotósa, minden lányak ingyen portfólió fotózást ajánlott fel.
Mindezek mellett a táborázás alatt elkészültek azok a képek is, amelyek egy országosan megjelenõ naptárba kerülnek majd be, a Shot and Go cég jóvoltából. Szintén a Cosmodels Modellügynökség felajánlásával talált gazdára négy szépészeti beavatkozás, egyenként 80.000 forint értékben; a díjakat Antal Tímea, Máté Erdélyi Borbála, Darvas Erika és Szathmári Imola vehették át. A Cosmodels másik különdíját, egy 120.000 Ft. értékû wellness hétvégét, a csíkszeredai Szopos Krisztina vehet majd igénybe. A Cosmodels magyarországi ügynökség által felajánlott különdíjak összértéke több mint 1.000.000 forint. További különdíjak követték egymást: a Hargita Gyöngye Rt. nyereményét, egy laptopot, a szintén csíkszeredai Nitu Tímea vihette haza; Gyerkó László szenátor 300 lej értékû könyvutalványát Antal Tímea kapta meg. A magyarországi Valkyr Kft. 50.000 forint értékû 2 személyes 5 fogásos vacsoráját Jánó Csilla fogyaszthatja el Budapesten a Michelin csillagos Costes étteremben. Kiemelt médiapartnerünk, a Profi Rádió különdíját, amely a nagysikerû Twilight Saga három elsõ kötetét tartalmazta, a rádióinterjú során nyújtott kimagasló teljesítményéért Szopos Krisztinát illette. Szintén kiemelt médiapartnerünk, a Kovászna megyei legolvasottabb napilap hûséges olvasói idén is a Székely Hírmondó hasábjain szavazhattak kedvencükre. A Hírmondó Szépe kitüntetést egy évig a kézdivásárhelyi elismert kézilabdás, Mátis Henrietta viselheti.

A dobogósok

Végül, de nem utolsó sorban dobogós szépségeink: Erdély Arca második udvarhölgye 2010-ben a 17 éves nagyváradi Takács Krisztina lett, aki különleges arcával és kecses mozgásával bûvölte el a zsûrit. Krisztina négy napot tölthet majd a csoki fõvárosában, Brüsszelben Sógor Csaba EP-képviselõ jóvoltából. Az elsõ udvarhölgynek járó díjat, a csíkszeredai Jánó Csilla kapta, aki gyönyorû mosolyával és magabiztosságával kápráztatta el az ítészeket. Csilla Krisztinával együtt Brüsszelbe utazik, ahol ellátogathat a parlamentbe, megismerheti a várost és megkóstolhatja a helyi csokoládékülönlegességeket.

Az Erdély Arca szépségverseny idei királynõje, modellként dolgozott már Milánóban, Shanghai-ban is, ennek ellenére õ a természetben tölti minden szabad percét, és a sport az élete. Idei Királynõnket Bereczki Evelynnek hívják, és remélhetõen szülõvárosa, Nagyvárad büszke lesz arra, hogy még egy évig otthon tartja Erdély királynõi koronáját. Evelyn nyolc napot tölthet el Cipruson másodmagával, a jövõre nézve pedig abban reménykedjünk, hogy Erdély szépségét, hírét és kultúráját minél több helyre magával viszi.

Niciun comentariu: