luni, 10 decembrie 2012

Az álmok estéje - Havasi Symphonic Concert Show

(Előbb kattints a link-re, a dal meghallgatása közben pedig olvasd el a szöveget: http://www.youtube.com/watch?v=hPSRhb4Bmh4)

Kedves olvasó!

Amit tegnap este átéltem, azt egy életre a lelkembe zártam. Amit nem lehet leírni, azt most megpróbálom ecsetelni. Ecsetelem, mert tegnap összeolvadt bennem minden: a zene, a festészet, a munka, a célok, a sikerek... Láttam, ahogy valaki álma életté, valósággá vált. Meggyőződésemmé vált egy kulcsfontosságú gondolat: nincs lehetetlen!

"Remélem, hogy valaminek az elejét élitek át!"-szólította meg a közönséget Havasi Balázs a tegnapi fantasztikus koncertjén. Nemcsak koncert volt ez, maga az álom volt! Számomra mindenképp, de a hallottak szerint Havasi számára is, aki egészen biztos, hogy nagyon sok embert el fog varázsolni ezután is. Egyszerűen felfoghatatlan, hogy mire képes az ember sok munkával, tehetséggel és munkabírással! Nehezen is lehet szavakba ölteni. Főleg azért nem, mert a csodát át kell élni, azt nem lehet olvasni. Néhány gondolat, viszont, még így is árulkodik: tizenkétezren osztozhattak ebben az élményben. Többen is jelen lettek volna, de a budapesti Papp László Sportaréna befogadó-képessége is határokat ismer. Nem úgy, mint a művészetek adta élmény. Az határtalan! Bátran lehet rajongani, elképzelni a végtelent, látni amint egy szimfónikus zenekar képes más dimenzióba repíteni a zenét, a művészetet. Megnyilvánult a szeretet. Látható volt az, hogy a színpadon mindenki annak él, amit előad. Ez egyébként mindig érezhető. Csak úgy működhet valami jól, ha abban szív és lélek van. Ebben nem volt hiány a tegnapi show-n sem, Havasi mély gondolatokat közölt mind szóban, mind zenében. Nem is lett volna szükség szavakra, de azok csak pompásabbá tették az élményt. Át tudtuk érezni, hogy egy ember évtizedeken át dolgozott céljai eléréséért, amihez lépésről lépésre közelebb került. Megtöltötte a Sportarénát, amit mindig maga elé képzelt gyakorlásai közben. Az embereket szíven érintette, hiszen egyedi értéket nyújt, világszinvonalú produkciót mutat be.

Feledhetetlen élmény volt a tizenkétezer ember egyike lenni, és átélni egy hihetetlen koncertet. Ízelítőül közlök néhány linket, hallgassátok meg ezt a néhány dalt:

http://www.youtube.com/watch?v=QDnQRbd72w0
http://www.youtube.com/watch?v=GCQXQWyi4-A
http://www.youtube.com/watch?v=hPSRhb4Bmh4







Niciun comentariu: