luni, 14 iunie 2010

VB-összefoglaló: hétfő

Tovább folytatódott a takticizált, statikus mérkőzések sora a labdarúgó-világbajnokságon. Hétfőn az É csoportból kettőt, az F csoportból egy meccset rendeztek.

A nap első összecsapásán két európai gárda lépett pályára, a csoportesélyes hollandok mérték össze erejüket a Magyarország kvalifikációs csoportját megnyerő Dániával. Mint már megszokhattuk, helyzetszegénynek ígérkezett a mérkőzés, azt lehetne mondani, hogy a dánok verték meg magukat. Mindkét gól óriási baki következtében esett, az első öngól, a második védői figyelmetlenség eredménye lett. A skandinávok válasza túl halk volt, teljesen szelíd. Hollandia 2-0-ra győzött és vezeti csoportját.

Az É csoport második találkozóját a vébére elsőként kijutó Japán és Kamerun között rendezték. Az ázsiaiak Honda révén vezetéshez jutottak, a "szelidítetlen oroszlánok" leginkább egy 30 méterről zúdított felsőléccel reagáltak. Az első félidőben szerzett japán-gólon kívül más találat nem született, Hollandia és Japán három pontot gyűjtött be.

Az esti rangadón a világbajnoki címvédő olaszok jelentek meg a fokvárosi stadionban. Az ellenfél: Paraguay. Marcelo Lippi csapata a vártnál gyengébben szerepelt, teljesítménye főleg a védelemben sántított. A zuhogó esőben egy szabadrúgást követően a dél-amerikaiak jutottak előnybe, félidőben egy katasztrófát jósoltak a "squadra azzurra"-nak. A végkifejlett mégsem volt ennyire siralmas, szöglet után De Rossi mentette meg az olasz becsületet. Végeredmény: 1-1

Niciun comentariu: