sâmbătă, 14 decembrie 2013

Mai vine zăpada?

Iată că ne aflăm la jumătatea lui decembrie și încă ducem lipsa zăpezii. Aici la Viena nici măcar nu se vorbește de zăpadă, chiar dacă temperaturile au scăzut brusc. Totuși, eu cred că iarna nu începe cu adevărat atâta timp cât nu ninge. Atmosfera adevărată de iarnă se cunoaște doar în compania zăpezii. Care ar putea fi altfel diferența dintre toamnă și iarnă?

Ei bine, capitala Austriei cunoaște diferența. La sfârșitul toamnei se deschid numeroasele târguri de Crăciun și Viena se îmbracă în costum de sărbătoare. La peste 250 de standuri se poate consuma vinul fiert și alte bunătăți speciale. Cu ocazia cumpărăturilor de Crăciun, orașul devine plin de turiști. Oameni din toate colțurile lumii vin la Viena să viziteze un oraș care își răsfață oaspeții cu tot ce are mai bun. 

Recunosc, și eu savurez atmosfera de sărbătoare. Reușind să scap de obligațiile ce mă atașează la lucrarea de disertație sau la traduceri, mai ies din când în când să scap de monotonismul de zi cu zi. E greu să găsesc echilibrul între distracție și muncă atâta timp cât sunt înconjurat de îndeletniciri ce mă preocupă în fiecare zi. Din fericire, însă, traversăm o lună care ne atinge adânc sufletul. În ciuda programului încărcat parcă zburăm inconștienți cu gândul acasă, acolo unde ne este locul. Să fim alături de familie, de cei dragi! Ce ar putea fi mai plăcut decât asta? 

Ei bine, mai frumos ar fi dacă am și ajunge acolo unde ne întâmpină căldura familiei. Să fim prezenți în acel loc, și nu numai sufletește dar și fizic, desigur! Mai sunt 10 zile până la Crăciun și văd pe toate rețelele de socializare cum prietenii, amicii mei din toată lumea se pregătesc să se întoarcă acasă. Simt că toți avem aceeași dorință, avem aceleași gânduri. Eu sunt optimist și cred că toți vom avea parte de aceleași bucurii: zile de poveste cu cei dragi, acasă! 


Niciun comentariu: