marți, 15 decembrie 2009

Éllovasverés Székesfehérváron

Küzdött, bízott és győzött a Sapa Fehérvár AV 19 jégkorongcsapata az osztrák élvonalbeli jégkorongbajnokság 32. fordulójában. A vasárnapi áldozat a listavezető Grác (Graz 99ers) volt.
Teltház várta a két együttest az ifj. Ocskay Gábor jégcsarnokban. Az energikus bíztatás hatására a hazaiak előbb Sofron, aztán Mihály Árpád találatával már a hatodik percben 2-0-ra vezettek. A „sógorok” még az első harmadban válaszoltak, majd egy kiegyensúlyozott második játékrész végén Palkovics újra beállította a kétgólos különbséget. Az előny viszont nem jelentett nyugalmat, hiszen a 42. percben újra eredményesek voltak a vendégek. Következtek a Volán-kapus, Satosaari, csodálatos védései, gólokat érő hárítások tartották az eredményt addig, amíg a csíki gyökerekkel rendelkező Sofron István bámulatos lövéssel talpraállította a közönséget (4-2). A szurkolók boldogsága hét perccel a lefújás előtt ingott meg, ugyanis az osztrák játékvezetők végleges fegyelmi büntetést róttak ki Mihályra, akinek csapata öt percig emberhátrányba került. Minden jó, ha a vége jó, a hazaiak nem kaptak gólt és megszereztek két fontos pontot, amely egy lépéssel közelebb sodorta őket a rájátszáshoz.
Mint ahogy azt a Volán bécsi mérkőzésein is megszokhattam, Fehérváron is számos székellyel fut össze az ember. Ez nem is csoda, hiszen ezúttal is a magyar fél négy góljából hármat csíki származású hokisok szereztek. Mihály Árpit már nem kell bemutatnom, de nagy figyelmet érdemel a 21 éves Sofron István, aki csíkszeredai szüleivel költözött Fehérvárra évekkel ezelőtt. A tehetséges sportoló édesapja (Sofron Árpád) jégkorongozó, édesanyja (Bakó Edit) Románia legjobb futósízői közé tartozott a ’80-as években. Mérkőzés után elmesélte, a calgary-i Olimpiáról (1988) kellett lemondania akkor, amikor a fia született: „Ő az én aranyérmem!”-jelenti ki büszkén Isti édesanyja.

SAPA FEHÉRVÁR AV 19-MOSER MEDICAL GRAZ 99ERS 4-2 (2-1, 1-0, 1-1)

Gólok. 2:59: Sofron (Horváth A., Tokaji, 1-0 ). 5:36: Mihály Á. (Ladányi, Martz - emberelőny, 1-1 ). 15:02: Oraze (C. Harand, Peintner - ee., 2-1 ). 39:33: Palkovics (Martz, Ackeström, 3-1 ). 41:38: Herzog (Woger, Lange, 3-2 ). 51:19: Sofron (Mihály Á., Satosaari, 4-2 )


Pál Pál Előd
Székesfehérvár

Niciun comentariu: