joi, 6 februarie 2014

Csíkiak Szocsiban - új oldal a Facebookon

Kedves sportrajongók!

Nincs nagyobb sportesemény az olimpiánál. Nincs nagyobb álom annál, mint sportolóként részt venni az ötkarikás játékokon. És nincs az a téli olimpia, amelyről hiányozhat csíki sportoló.

Így van ez idén is. Pénteken kezdődnek a játékok, az oroszországi Szocsi kerül rivaldafénybe. Négy csíki sportoló utazott el az olimpia helyszínére: Tófalvi Éva, Szőcs Emőke (mindketten sílövészet), Miklós Edit (alpesi sí) és Kelemen Zoltán (műkorcsolya) fogja képviselni Csíkországot.

Sportolóink viszont nem egy zászló alatt vonulnak fel a megnyitó ünnepségen. Tófalvi Éva zászlóvivője lesz a romániai delegációnak, ő immár ötödik olimpiáján fog rajthoz állni. Mögötte fog tündökölni Kelemen Zoltán, aki műkorcsolyában szeretné elbűvölni a sportág szerelmeseit. A másik két csíki sportcsillag Magyarországot képviseli az olimpián. Miklós Edit ebben a szezonban magyar sítörténelmet írt (12. hely a világkupán), de kitűnő lesíklónk még nem érkezett el a fejezet végére. Szőcs Emőke biatlonban remél jó eredményt, ő Tófalvival együtt Márton Simon tanár úr keze alól került a csúcssportolók körébe. Emőkét Szocsiban egy többszörös olimpikon, a gyergyótekerőpataki Antal Zsolt látja el tanácsokkal.

A Csíkiak Szocsiban című oldal egy gyümölcsöző együttműködés eredménye. A kezdeményező neve Pál-Pál Előd (műsorvezető, tolmács), akit számos nemzetközi sportrendezvény többnyelvű kommentátoraként ismerhettek meg a sportbarátok. Az ötletet támogatta Csíkszereda Megyei Jogú Város Önkormányzata, így a városvezetés hozzájárulásának köszönhetően megvalósulhatott ez a nemes projekt: megismerhetjük olimpikonjainkat, követhetjük őket, olvashatunk róluk, nézhetjük fényképeiket és napirenden lehetünk a részletes versenyprogrammal. 


Szeretettel meghívok minden sportbarátot, hogy keressen rá a Csíkiak Szocsiban című oldalra, és visszajelzését fejezze ki egy Like-val. Így automatikusan jelentéseket fog kapni minden új cikkről, hírről, eseményről, és követni tudja a csíki olimpikonokat.

Végezetül meg szeretném köszönni Csíkszereda önkormányzatának a támogatást, Önöknek pedig azt, hogy értékelik a munkámat és követik a csíki olimpikonokat. Kívánok mindenkinek jó szurkolást, a sportolóinknak pedig sok sikert! Hajrá csíkiak!

Üdvözlettel:
Pál-Pál Előd

Niciun comentariu: