marți, 5 februarie 2013

Erőfitogtatás az alpesi-sí világbajnokságon!

Borzasztó, hogy milyen igazságtalan tud lenni a sport is. Egy élsportoló készül az alpesi-sí világbajnokságra, aztán meg sem engedik neki, hogy teljesítse a futamot. Miklós Editről van szó, Csíkszereda legnagyobb sízőjéről, aki ma rajthoz állt az ausztriai Schladmingban zajló VB-n. Rajthoz állt, de nem jöhetett le a pályán...

A verseny kezdését osztrák idő szerint 11 órára programálták. A köd miatt fél óránként halasztották, aztán három és fél óra várakozás után leengedték az esélyeseket. Balszerencsék övezték a szuperóriás-műlesíklást, előbb egy pályamunkást, aztán a szupersztárt, az amerikai Lindsey Vonn-t szállította el a helikopter sérülés miatt. Sorra érkeztek a versenyzők egészen a 33. számig, utána lefújták a futamot. Miklós Edit, aki 43-as számmal indult volna, nem mutathatta be tudását. 

Sajnálom, szívből sajnálom, mert látom, hogy mennyit edz és készül. Kellemetlen mégegyszer látni, hogy éreztetik a "halandó" emberekkel, hogy hol a helyük. A sí-nagyhatalmak sportolóit leengedték, de a magyar színekben versenyző Editet már nem. Igazságtalanság! Persze, mindent meg lehet magyarázni: biztonsági okokból fújták le a versenyt... Hogy miért nem hozták meg ezt a döntést még akkor, amikor az esélyesek is a rajtnál álltak? 

Niciun comentariu: